Nog interessant...

Het is moeilijk om in een notendop alles weer te geven wat nog interessant kan zijn om te bezoeken tijdens het verblijf aan de Maaskant.

Zo is er bijvoorbeeld in Aldeneik, vlakbij Maaseik, het wijndomein "Aldeneyck", gelegen op de flanken van de Maasvallei. Gekend voor hun bijzonder lekkere wijnen, werden ze meermaals bekroond tot de beste Belgische wijnen. Er zijn regelmatig rondleidingen en in groep kan een bezoek aan het wijndomein steeds georganiseerd worden.

In Rotem is er de zorgboerderij "Ommersteyn" waar naast een bezoek aan de biologische geitenhouderij ook artisanale producten te koop zijn, zoals kazen, honing, appelsap en seizoensgebonden producten die in de eigen keuken gemaakt worden.

In de maanden juli en augustus is er in Stokkem elke zondag een smokkelmarkt.
Het verschil in prijs, kwaliteit en accijnzen tussen België en Nederland bracht vroeger in de grensstreek een ware smokkelstroom op gang. Soms ging het om levensnoodzakelijke producten die in eigen land niet voorradig waren. Op de Stokkemse smokkelmarkt vindt men deze en andere producten terug zodat zowel Belgen als Nederlanders er volkomen legaal koopjes kunnen doen...

Verder zijn er tal van georganiseerde fietsevenementen, wandelingen, themadagen, ...
Het is echt maar een greep van wat er allemaal te beleven valt.
Er kunnen natuurlijk altijd tips gegeven worden welke bijzondere activiteiten, evenementen er zijn tijdens de specifieke verblijfsperiode.