Wandelen

De vakantiewoning ligt vlak bij één van de mooiste wandelgebieden van Limburg, het natuurgebied "Negenoord-Kerkeweerd".
Men kan er wandelen tussen de waters en de weiden met Gallowayrunderen en Koninkpaarden. 

Wandelingen langs het vlakbij gelegen kasteel naar het pittoreske dorpje Stokkem, ook zeker de moeite waard! Of langs het water enerzijds richting Oud-Dilsen of anderzijds richting veerpont en Leut, het zijn "ogen"blikken met prachtige landschappen van ongerepte natuur.

Voor wie graag in de bossen wandelt, kan dit op een 4-tal km in het Dilserbos, Bergereinde, Bergerven...
De wandelingen in Bergerven zijn warm aan te bevelen omwille van het prachtig natuurgebied aan de rand van het Kempisch Plateau met zo maar even 50 ha natuur en open waters.  Men kan best de wandelroutes starten bij de de Kapel van de Weerstand in Rotem (Dilsen-Stokkem).

Er is tevens recent een wandelgebied geopend in Elen, een deelgemeente van Dilsen-Stokkem, waarbij een viertal wandellussen het pittoreske dorpje verbinden met enkele bijzondere natuurgebieden.

En last but not least zijn we fier op het Nationaal Park!

Op een afstand van een 5-tal km is er de ingangspoort "Connecterra". Het is een plek met spectaculaire panorama's van “bergen en meren” en "hoge toppen". Het wandelgebied telt 7 wandellussen en wie wil kan er met een Ranger op verkenning gaan.     

Een andere nabij gelegen toegangspoort van het Nationaal Park is het gebied “Mechelse Heide” met weidse vergezichten, uitdagende beklimmingen en in augustus-september prachtige panorama's van paars bloeiende heide.