[gtranslate]
Previous
Next

Activiteiten

Heel wat te zien in de buurt

Wandelen Maas Dilsen-Stokkem

De vakantiewoning ligt naast één van de mooiste wandelgebieden van Limburg, met name het natuurgebied “Negenoord“. Men kan er wandelen tussen waters en weiden met Gallowayrunderen en Koninkpaarden. 

Wandelingen in het pittoreske dorpje Stokkem of langs de Maas richting Oud-Dilsen of richting veerpont en Leut, het zijn “ogen”blikken met prachtige landschappen van ongerepte natuur.

Elen, deelgemeente van Dilsen-Stokkem, heeft een wandelgebied “De Broeken”. Het is een moerassig gebied met een mooi aangelegd houten pad.

Voor wie graag in de bossen wandelt, kan dit in onze gemeente in het Dilserbos.

Wandelingen in Bergerven zijn adembenemend omwille van het prachtige en unieke natuurgebied aan de rand van het Kempisch Plateau met zo maar even 50 ha pure natuur en open waters.

En last but not least zijn we fier op het Nationaal Park!                                                                    
Op enkele kilometers afstand is er de ingangspoort “Terhills“, de toegang tot het park met spectaculaire panorama’s van “hoge toppen en meren”.        Het wandelgebied telt tal van wandellussen en men kan er met een Ranger op verkenning gaan. 
De “Mechelse Heide”  is een ander nabij gelegen toegangspoort met weidse vergezichten, uitdagende beklimmingen en in augustus-september prachtige panorama’s van paars bloeiende heide.

fietsen dijk Dilsen-Stokkem

Limburg houdt van fietsers en fietsers houden van Limburg!

De vakantiewoning ligt aan een inrijpunt van het fietsnetwerk tussen knooppunt 49 en 50. Aangezien we langs de Maasdijk liggen, kan men ellenlange vlakke fietstochten starten van aan het verblijf.
Er kan via veerpontjes ook grensoverschrijdend in Nederland gefietst worden.

Binnen het “Rivierpark Maasvallei” maakt de locatie deel uit van fietstochten langs vijf pittoreske Maasdorpjes.

Tal van fietslussen zijn ook mogelijk richting Kempen, Nationaal Park met iets meer glooiingen in het landschap.

Aangezien op een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Los Angeles  “fietsen door het water” goud gewonnen heeft in de categorie “Architecture-Landscape”, mogen willen we dit fietsevenement in Bokrijk zeker ook vermelden. Fietsen op een pad van drie meter breed met het water aan weerszijden op ooghoogte, een bijzonder unieke ervaring!

Mountainbikers komen in onze regio ook alleszins aan hun trekken. Er zijn tal van prachtige mountainbikeroutes in de onmiddellijke buurt en in het Nationaal park.

We hebben in de vakantiewoning 10 elektrische fietsen beschikbaar. Het zijn zeer comfortabele fietsen wat zitcomfort betreft met tevens een actieradius van meer dan 100 km. 

Fluisterbootjes Dilsen-Stokkem

Op 100 meter van de woning liggen de “fluisterbootjes”, elektrisch aangedreven bootjes die geruisloos over het water bewegen. Zo kan men de omgeving vanop de Oude Maasarm verkennen en genieten van het rustgevende landschap en de vele watervogels.

Men kan zich met zo een bootje verplaatsen naar het natuurgebied Kerkeweerd om daar rond te struinen tussen meer dan 400 soorten planten.

De fluisterbootjes kunnen gereserveerd worden via het Maascentrum de Wissen.

vissen Dilsen-Stokkem

Rivierpark Maasvallei is een visparadijs. Vlak aan de woning bieden de Oude Maas en de aansluitende grindplassen mooie hengelsportlocaties.

Verder kunnen hengelaars op de dijken van de Zuid-Willemsvaart of in tal van natuurvisvijvers en forellenvijvers in de nabije omgeving hun favoriete sport beoefenen.

Om te mogen vis, moet er een geldige vispas zijn.

Kajakken Dilsen-Stokkem

Kajakken kan op de Maas in een ongerept natuurgebied met tweepersoons kajaks, drie- en vierpersoonskano’s of met rafts. De tochten variëren van 3 tot 21 km met verschillende start- en aankomstplaatsen.
Er is een vertrekplaats op 10 km van de vakantiewoning.

Waterski is een sport die op verschillende locaties in de buurt kan beoefend worden. In de gemeente zelf is deze mogelijk in den deelgemeente Lanklaar, een waterskipark aan de Zuid-Willemsvaart.

Wakeboarden is mogelijk in Dilsen-Stokkem en dat in het grootste Cablepark van Europa. Het is prachtig gelegen binnen het Nationaal park “Hoge Kempen”. Er is ook een opblaasbaar aquapark met obstakels tot 4 meter hoog.
Wie liever wil toekijken, kan dit op het strand aan de gezellige beachbar of vanuit het restaurant.

Zeilen en tal van andere watersporten zijn mogelijk in jachthaven “Heerenlaak” in Maaseik en jachthaven “de Spaanjerd” in Ophoven. Het zijn de best uitgeruste en modernste jachthavens in de verre omgeving.
Er kunnen op deze locaties ook luxueuze motorjachten voor vaartochten gehuurd worden.

Boottochten zijn ook een leuke activiteit. Met de boot “De Paep van Meinecom III”, gelegen aan de Spaanjerd in Kessenich, kan men in groep leuke boottochten maken in een ruim vaargebied.
Verder zijn er ook tal van boottochten mogelijk via rederij Stiphout in Maastricht.

 

zwemmen Aquadroom Maaseik

“Aquadroom” in Maaseik is een in- en outdoorzwemcomplex met wedstrijdbad, plons- en ontspanningsbaden. Er zijn twee spectaculaire glijbanen en een verwarmd buitenbad. Er is ook een openbaar saunacomplex.

In Opoeteren is er een openluchtzwembad “De Wouterbron” met zuiver bronwater, zandstrand, speel- en ligweide.

Opglabbeek heeft het “Wilhelm Tell Waterparadijs”, een groot buitenzwembad met golfslag, stroomversnelling, waterglijbaan, een waterspeeltuin voor de kleintjes en een binnenbad met hot whirlpool.

In Opgrimbie ligt de “Kikmolen” op een 2,7 ha groot domein. Er is een recreatief openluchtbad met glijbanen en grote ligweide, naast een apart kinderbad en speeltuin.

In Zutendaal is er het ”t Soete Dal” met openluchtzwembad, peuterbad en speeltuin.

Wie het graag heel natuurlijk wil houden kan kiezen voor “De Steenberg” aan de Maasplas in Kinrooi. Het is een natuurlijk open water met zandstand.

wellness Dilsen-Stokkem

In het Nationaal park is in Dilsen-Stokkem “Elaisa” één van de grootste en meest luxueuze welnesscomplexen van de Benelux met een indrukwekkend gamma aan sauna’s, hammam, verwenbaden, holistische behandelingen, ligweide, restaurant, … Een echte aanrader voor wie van wellness houdt omwille van de zeer unieke beleving

Verder is er in Maaseik het smaakvol ingericht complex van “Aquadroom” met zwembad, sauna, hammam, belevingsdouche, footspa met fishpeeling, …

Hiernaast zijn er tal van privé gelegenheden in de onmiddellijke buurt waar men kan reserveren voor sauna, massage of lichaamsbehandeling.

klimmen De warre

Op 7 km afstand bevindt zich in Neeroeteren het avonturenpark “De Warre”. Het is vooral bekend voor het “Klimbos het Warredal”, een indrukwekkend klimgebeuren tussen de bomen. Er is een spectaculair (hoogte) parcours, verdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en hoogtes. Na het ontvangen van het klimmateriaal en de nodige instructies, kan men beginnen aan een geweldig avontuur, individueel of met begeleiding.

Naast het klimbos zijn er activiteiten zoals boogschieten, archery tag, lasergames, bumperball en knotshockey mogelijk.

In de nabije omgeving liggen er twee kartingscircuits, met name een indoorkarting in Maasmechelen-Eisden en een kartingscircuit in Genk. Dit laatste is het grootste van Europa.

Shoppen

Voor wie graag winkelt, is de locatie van de vakantiewoning een ideale uitvalsbasis. Shopplezier verzekerd!

Op 6 km afstand zijn er de gekende outletstores van Maasmechelen Village. Het is tevens als locatie de moeite waard om te bezoeken omwille van  de herbestemming van de vroegere mijngebouwen in Eisden.
Verder is er in Maasmechelen de overdekte shopping M2, dit naast de megawinkels met grote kledingmerken, gekend en geliefd bij vele grote BV’s…

Op 20 km afstand is er in Genk een grote shoppingcentrum. Dus ook winkelplezier bij slecht weer! 

Hasselt als “de” modestad mogen we niet vergeten! Het is immers de vierde grootste winkelstad van België. Het ligt op een 30 tal kilometers van de vakantiewoning. 

In Nederland is ongetwijfeld Maastricht de gezelligste winkelstad op slechts 20 km afstand. 

Ook Sittard is een Nederlands stadje in de buurt. Via het veerpont in Leut is het slechts op 12 km afstand.

Op 25 km afstand is het Nederlandse Heerlen gekend voor zijn “woon”boulevard met tal van winkels voor wonen en wooninrichting, zoals o.a. Ikea.

Roermond is op 30 km afstand zeer gekend voor zijn Designer Outlet.

In al deze Nederlandse steden zijn er naast koopzondagen elke donderdag of vrijdag gezellige koopavonden tot 21 uur.   

culinair

In de vakantiewoning kan er alleszins uitgebreid gekokkereld worden en kan men met heerlijk tafelen, zowel binnen als buiten. Alle accommodatie is voorzien. 

Wie zich liever culinair wil laten verwennen, heeft het geluk dat er een heel aantal goede restaurants en brasseries in de onmiddellijke omgeving zijn. Op 2 km afstand kan het zelfs al met een ster voor de echte fijnproevers…

Er kunnen ter plaatse tips gegeven worden over eetgelegenheden, dichtbij of iets verder af, rekening houdend met elke voorkeur en budget.

Nog interessant...

Het is moeilijk om alles weer te geven wat nog interessant kan zijn om te bezoeken tijdens het verblijf in onze vakantiewoning.

De Maaskant is gekend voor de productie van bijzonder goede wijnen. Met de klimaatopwarming wordt de streek in de toekomst mogelijks nog een Bourgognestreek…
In de deelgemeente Rotem is er het wijndomein “Huize Timmermans” met wijn “de Maaslander”, een speciale wijn van jonagold en druiven. Het is een erkend streekproduct, gelabeld onder de benaming “Limburgse appelwijn met druiven”, alzo garantie voor traditie, zuiverheid en kwaliteit.
Recent is er op enkele kilometers van het vakantiehuis het nieuwe wijndomein “Thilesna” bijgekomen, een uitbating in samenwerking met het wijndomein “Aldeneyck”.
En last but not least zijn er de topwijnen van het wijndomein “Aldeneyck”, gelegen in Maaseik-Aldeneik. Deze wijnen zijn jaarlijks al bekroond met tal van gouden en zilveren medailles als beste Belgische wijnen.
In groep kunnen bezoeken aan deze drie wijndomeinen georganiseerd worden.

In een deelgemeente Rotem is een zorgboerderij “Ommersteyn” waar mensen met beperkingen worden tewerk gesteld. Naast een bezoek aan de biologische geitenboerderij met meer dan 500 geiten, kan men tevens in de bio-winkel artisanale producten kopen zoals kazen, honing, appelsap, seizoensgebonden producten, …

In de maanden juli en augustus is er in Stokkem elke zondagvoormiddag een gezellige smokkelmarkt met heel wat standjes. Er zijn streekgebonden producten, veel hapjes tapjes en leuke randanimatie.

Dit is allemaal maar een greep van wat er zoal te beleven valt aan de Côté Meuse.
Tevens zijn nog tal van georganiseerde fietsevenementen, wandelingen, …
Er kunnen altijd tips gegeven worden welke bijzondere activiteiten er zijn tijdens een specifieke verblijfsperiode.